Klima

Englænderne på Tenerife siger at Tenerife har det bedste klima i “Europa” – aldrig under 20 grader midt på dagen og aldrig over 30 grader. Det sidste er dog ikke helt rigtigt – for når det et par gange om året blæser fra Afrika bliver det varmere end 30 grader.

Men ellers er temperaturen reguleret af beliggenheden i Atlanterhavet, hvis temperatur over året kun bevæger sig mellem 19 og 24 grader. Herudover er der de behagelige tørre passatvinde fra nordøst. Vores by Los Gigantes er så i vinterhalvåret særligt begunstiget med et par grader pga beliggenheden lige syd for bjerget af samme navn.

Vejret er bedre end jeres vejrudsigt på telefonen eller på yr.no, da vejrstationerne ligger op i højderne, hvor det er køligere og hvor det også regner mere. Nedenfor er klimatabel fra det svenske meteorologiske institut, som er den mest retvisende vi har kunnet finde. Bemærk at det er middeltemperaturer – hvor dagstemperatur i juli i Danmark er 15,6 grader. Så den koldeste måned i Los Gigantes er som gennemsnit over 3 grader varmere end juli i Danmark – og om natten er forskellen noget større.

Det fantastiske klima er naturligvis en vigtig ferieparameter, men om vinteren er dagens længde og lyset lige så vigtig, synes vi. Den 21.12 er dagens længde i DK nøjagtig 7 timer (8:37 – 15:37), mens den på Tenerife er næsten 10 1/2 time (7:53 – 18:16). En forskel på 50 % og hovedparten er sidst på dagen – ja næsten 3 timer.

 

 

Selv når det en sjælden gang regner er der smuk udsigt